home

 

Caleidoscop Asiatic

 

THAILANDA - MALAEZIA - SINGAPORE

 

Bangkok - Damnoen Saduak - Ayutthaya - Kuala Lumpur - Putrajaya - Malacca - Johor Bahru - Singapore

 

Veti paşi intr-o lume care imbina misterul oriental cu tehnica vestica intr-un caleidoscop viu colorat, o calatorie care va incepe in Thailanda, unde veti descoperi fascinanta capitala si imprejurimile acesteia pline de istorie si pitoresc, un "colt de lume" in care va veti simti in primul rand "liberi", pentru ca Thai inseamna libertate, va veti simti fericiti pentru ca veti fi in "Tara Surasului", va continua cu capitala Malaeziei, Kuala Lumpur, monument al ingenuitatii si determinarii malaeziene, devenita dintr-o murdara exploatare miniera una dintre cele mai spectaculoase metropole asiatice, cu Malacca, cel mai vechi oraş din Malaezia listat de Patrimoniul Mondial UNESCO, ca la final sa ajungeti in "orasul leului", Singapore, oras-stat insular cu unul dintre cele mai inalte standarde de viata din lume, unde veti putea face ultimele cumparaturi in mall-urile ultramoderne, care au facut din oraş un sinonim pentru cumparaturi.

 

Perioada: 28.03 - 09.04.2024

 

Ziua 1 / 28.03.2024: Bucureşti - Istanbul

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 20:00 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1046 (22:10 / 23:35).

Ziua 2 / 29.03.2024: Istanbul - Bangkok

Din Istanbul vom pleca cu zborul TK 68 (01:55 / 15:20) spre Bangkok, unul dintre cele mai interesante oraşe ale Asiei, un ansamblu de palate, de temple budiste, un oraş in care traiesc frumoasele fete "thai". Cele şapte milioane de locuitori işi numesc oraşul Krung Thep, ceea ce in traducere inseamna "Oraşul ingerilor". Transfer pentru cazare la Hotel Montien Riverside 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 30.03.2024: Bangkok

Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa spre debarcader pentru o plimbare pe Fluviul Chao Praya, cea mai impresionanta şi pitoreasca zona, care pare animata non-stop datorita barcilor taxi şi a celorlalte ambarcatiuni care transporta tot felul de marfuri, dupa care vom intra pe canale, in Thonburi, vechea capitala a Thailandei, cu locuinte lacustre, vegetatie şi fauna specifice. Vom avea prilejul de a observa modul de viata al oamenilor simpli de la tara şi vom vizita Templul Arun sau Templul Zorilor, situat chiar pe malul fluviului, ale carui Chedi sunt in intregime acoperite cu piese de portelan multicolore, incrustate in forma de flori. Templul numit dupa Aruna, zeul hindus al rasaritului, cu o pagoda centrala, inconjurata de alte patru pagode mai mici, reprezinta in viziunea budista Universul cu cele patru mari ale lumii fizice. in continuarea zilei vom vizita Palatul Regal (Grand Palace) fondat in anul 1782 de catre regele Rama I, ale carui ziduri impunatoare inchid o suprafata de 259 ha. Complexul format din mai multe cladiri folosite in trecut pentru diverse ocazii, este in prezent folosit pentru ceremonii oficiale de stat. intregul complex contine sanctuare imbracate in sticla şi mozaic viu colorat, dand impresia unui tinut de basm. Intrarile sunt pazite de yaksha, creaturi gigantice cu nas turtit, ochi inspaimantatori şi colti puternici, indreptati spre eventualii agresori. Vom avea prilejul de a admira Palatul Receptiilor, Sala Tronului, Sala incoronarilor, Palatul Funerar, Casa de oaspeti şi Wat Phra Keo, Templul lui Buddha de Smarald, care este de fapt Capela Regala a Palatului, unde se afla statuia cea mai venerata din Thailanda, care reprezinta o imagine a lui Buddha, sculptata intr-o singura piatra de jad. Dupa dejun ne vom deplasa spre Piata de flori Pak Khlong Talat, unde vom avea ocazia sa admiram o multime de plante şi flori exotice şi spre Chinatown. Vom vizita in continuarea zilei 2 temple emblematice: Wat Traimit, templu situat la intrarea in Cartierul Chinezesc, care adaposteşte o impresionanta statuie din aur a lui Buddha, care are o inaltime de 5 m şi care cantareşte nu mai putin de 5,5 t de aur si Wat Benjamabopit, o "bijuterie" a arhitecturii thailandeze, un superb templu construit din marmura alba. in continuarea zilei, vom vizita apoi Wat Pho, cel mai mare templu din Bangkok, care se numeşte astfel datorita statuii gigantice care-l reprezinta pe Buddha Culcat, statuie suflata cu aur, ce are o inaltime de 15 m şi o lungime de 46 m, cu talpi frumos incrustate in sidef, templu care este in acelaşi timp şi cea mai mare manastire din Thailanda. Seara, optional croaziera cu cina traditionala şi muzica thailandeza pe Fluviul Chao Praya, o inedita ocazie de a vedea oraşul luminat feeric. Cazare la Hotel Montien Riverside 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 31.03.2024: Bangkok - Piata Plutitoare Damnoen Saduak - Bangkok

Mic dejun. in aceasta zi vom face o excursie la Piata Plutitoare din Damnoen Saduak considerata drept unul dintre cele mai exotice obiective turistice din Bangkok. Damnoen Saduak este situata in districtul cu acelasi nume din provincia Ratchaburi, la o distanta de aprox. 105 km de Bangkok. Potrivit istoriei locului, existenta pietei este datorata Regelui Rama al IV-lea, care a ordonat in anul 1866 constructia unui canal lung de 32 km pentru a lega raurile Mae Klong si Tachine. Treptat, calitatea deosebita a solului din zona canalului a facut ca agricultura sa infloreasca in district, ceea ce a atras o cerere uriasa din partea consumatorilor de legume si fructe proaspete. Vom avea ocazia de a descoperi modul traditional de comercializare a fructelor, legumelor şi a altor bunuri proaspete, direct din pitoreştile ambarcatiuni ale localnicilor. Dejun la un restaurant local. Vom pleca apoi spre Tabara de Elefanti Taweechai, dupa care vom putea participa la un rafting inedit in barci traditionale pe Raul Kwai Noi. intoarcere la Bangkok pentru cazare la Hotel Montien Riverside 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 01.04.2024: Bangkok - Ayutthaya - Bangkok

Mic dejun. Excursie de o zi la Ayuttaya, fosta capitala a regatului Siam, fondata in anul 1350 de printul U Thong, care a pus piatra de temelie a viitoarei capitale a regatului, ce cuprindea aproape intreg teritoriul Thailandei contemporane si o mare parte din Cambodgia de astazi, dar care a fost distrusa de birmanezi in anul 1767. Pe parcurs vom face o oprire la Palatul Bang Pa-In, intr-o regiune extrem de romantica, pentru a vizita fosta reşedinta de vara a regelui Rama al V-lea, palat frumos decorat, atat in stil chinezesc cat şi european. Ne vor incanta şi gradinile palatului deosebit de frumoase, care adapostesc numeroase specii de flori rare. Ajunşi in Ayutthaya, vom vizita parcul istoric unde vom putea admira ruinele numeroaselor temple de odinioara, precum Vihara Phra Mongkol Bophit, unde se afla cea mai mare statuie de bronz a lui Buddha din Thailanda, Wat Chai Watthanaram, care are o arhitectura asemanatoare templului Angkor Wat din Cambodgia, Wat Phra si Sanphet situat in complexul unui vechi palat regal din Ayutthaya şi Wat Mahathat, unde se afla imaginea lui Buddha inconjurata de radacinile unui copac. Vom pleca apoi spre Wat Chong Lom pentru imbarcarea pe un vas de croaziera cu care ne vom intoarce la Bangkok. Dejun la bordul vasului. Vom putea admira peisajul exotic şi vom avea prilejul de a observa viata locuitorilor de pe malul raului Chao Phraya. Transfer pentru cazare la Hotel Montien Riverside 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 02.04.2024: Bangkok - Kuala Lumpur

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, unde modernul se armonizeaza inedit cu traditionalul, zgarie-nori impresionanti inaltandu-se falnic langa temple şi cladiri istorice, palmierii şi vegetatia luxurianta dandu-i un farmec exotic aparte, iar mall-urile in care iti poti petrece zile intregi reprezinta o invitatie de neratat. Emblema Malaeziei - Turnurile Pentronas şi Menaka KL (turnul de telecomunicatii) se vad de departe, noaptea oferind un spectacol mirific. Kuala Lumpur este un oraş in care oricat de mult ai poposi, nu poti spune ca ai vazut totul. Transfer pentru cazare la Hotel Ramada Suites by Wyndham Kuala Lumpur City Centre 4* (sau similar 4*). Timp liber la dispozitie pentru plimbari individuale şi cumparaturi. Seara vom putea vizita Piata de Noapte din Chinatown si admira frumoasele decoratiuni ale templului hindus Sri Mahamariamman. Cina la un restaurant local.

Ziua 7 / 03.04.2024: Kuala Lumpur

Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului Kuala Lumpur, ale carui principale atractii turistice se concentreaza in doua mari zone de interes: Centrul Orasului si Triunghiul de Aur. insotiti de ghidul local vom porni intr-un tur panoramic de oras, care va include: Piata Independentei - Dataran Merdeka, Monumentul National - Tugu Negara, construit in memoria soldatilor cazuti in timpul luptei pentru independenta Malaeziei, Curtea Federala, construita in stil maur, Moscheea Masjid Negara, una dintre cele mai mari din Asia de Sud-Est, Poarta Palatului Regal, Gara Centrala, construita conform arhitecturii mahomedane, Chinatown, unul dintre cele mai colorate şi vibrante cartiere din oraş, Turnurile Gemene Petronas, inalte de 452 m, care sunt cele mai reprezentative constructii de arta moderna si postmoderna (pana nu demult cele mai inalte din lume, depasite in prezent de "Taipei 101 Tower" si Burj Dubai). in continuarea zilei vom vizita Pesterile Batu, o populara atractie turistica, aflata la o distanta de 13 km nord fata de oras. in pestera principala se afla un templu hindus, la care se ajunge urcand 272 de trepte, iar intr-o pestera mai mica, aflata la baza dealului, este gazduita o interesanta expozitie despre mitologia malaeziana. Optional, cina in Revolving Tower, turnul care ofera o splendida panorama asupra oraşului luminat. Cazare la Hotel Ramada Suites by Wyndham Kuala Lumpur City Centre 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 04.04.2024: Kuala Lumpur - Putrajaya - Malacca

Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa la Putrajaya, capitala administrativa a Malaeziei, oras cu cladiri noi care respecta insa stilul traditional islamic. in anul 1999 s-a decis ca aici sa fie mutata administratia centrala malaeziana datorita supraaglomerarii din Kuala Lumpur. Numele orasului a fost dat in onoarea Primului Ministru Tunku Abdul Rahman Putra Al-Hak, cel care a avut un rol deosebit in obtinerea independentei tarii si care a fost intaiul Prim-Ministru dupa obtinerea acesteia. Putrajaya este numit deseori "orasul gradina", datorita minunatelor parcuri si a lacului inconjurat de numeroase spatii verzi. insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic de oras, prilej de a admira Moscheea Putra, o constructie splendida care aminteste de moscheea Regelui Hassan din Casablanca, Perdana Putra, cladirea in care isi desfaşoara activitatea guvernul, precum si Monumentul Mileniului. in continuarea zilei ne vom indrepta spre Malacca, cel mai vechi oraş din Malaezia, situat in sudul peninsulei malaeziene. Fosta colonie portugheza, olandeza şi britanica, cunoscuta prin farmecul canalelor pitoreşti, stradutelor inguste cu temple şi case vechi, Malacca face parte in prezent din Patrimoniul Mondial UNESCO. Dupa dejun la un restaurant local, vom face un tur panoramic de oraş, prilej cu care vom vedea Biserica Sf. Petru, cea mai veche biserica crestina din Malaezia, marele cimitir chinez care dateaza din sec. al XVII-lea, faimoasa Porta de Santiago, dovada ocupatiei portugheze, ruinele bisericii Sf. Paul, locul unde Francisc Xavier a infiintat prima şcoala moderna din Malaezia şi Piata Olandeza, unde vom vedea cea mai veche biserica protestanta din tara, Biserica lui Hristos si Turnul cu ceas, ridicat langa Fantana construita de britanici in memoria reginei Victoria. Vom vizita apoi cel mai vechi templu functional chinez din Malaezia, Cheng Hoon Teng, fondat in anul 1645, singurul templu unde exista trei doctrine majore ale credintei chineze: taoism, buddhism şi confucianism. Cazare la Hotel Swiss Garden Malacca 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 05.04.2024: Malacca - Johor Bahru - Singapore

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Johor Bahru, capitala statului Malaezia Johor, situata in varful sudic al peninsulei Malaezie, considerata poarta de intrare in Singapore. Pe malul apei din Johor Bahru se afla Istana Besar, un palat regal construit de sultanul Abu Bakar in anul 1866, care acum gazduieste Muzeul Regal Abu Bakar. Ne vom opri la Johor Premium Outlets, un complex comercial de tip outlet, unde vom gasi o gama larga de marci internationale si locale, toate fiind vandute la preturi competitive. Veti avea timp sa alegeti unde veti face pauza pentru dejun, deoarece aici exista cateva restaurante si cafenele. Dupa aceasta pauza inedita ne vom deplasa catre Singapore unul dintre cele mai prospere state din lume, fondat ca o colonie britanica acum doua secole, o metropola moderna, foarte curata, inconjurata de parcuri verzi atent ingrijite. Singapore este considerat o veritabila "perla a Asiei", situat in topul celor mai vizitate orase ale lumii. Arhitectura urbana fascinanta, cu zgarie-nori care marginesc bulevardele largi, vibranta viata de noapte, influentele chineze, indiene si malaeziene, clima tropicala, bucataria delicioasa şi mall-urile ultramoderne care au facut din oraş un sinonim pentru cumparaturi, ne aşteapta sa le descoperim. Cazare la Hotel Orchid 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 06.04.2024: Singapore

Mic dejun. Tur panoramic al "Oraşului Gradina", aşa cum mai este denumit Singapore, prilej cu care vom vedea cartierul colonial, centrul districtului de afaceri Padang, centrul civic unde se afla Parlamentul, Curtea Suprema, Primaria, Clubul de Cricket, Esplanade Theatres, cladire situata de-a lungul Golfului Marina Bay, Parcul Merlion care ofera o superba panorama a golfului cu iahturi, unde se afla statuia Merlion, simbolul oraşului, creatura mitologica cu cap de leu şi trup de peşte, care reprezinta originile umile ale oraşului ca sat pescaresc. Vom vedea in continuare Templul Thian Hock Keng, unul dintre cele mai vechi temple budiste, cartierul Chinatown, cartierul Little India, situat pe malul estic al raului Singapore, care ne va intampina cu aromele inconfundabile de iasomie si mirodenii, manufacturile de prelucrare a pietrelor pretioase si Gradina de Orhidee din cadrul Gradinii Botanice din Singapore, care se mandreste cu peste 60.000 de orhidee, din peste 400 de specii şi cu peste 2.000 de hibrizi. Timp liber la dispozitie pentru plimbari individuale sau cumparaturi. Seara veti avea posibilitatea de a participa optional la un "Night safari" in Gradina Zoologica din Singapore, o ocazie unica de a vedea animale nocturne intr-un mediu natural. Acest safari nocturn a fost primul din lume organizat pe o suprafata de peste 40 de hectare de jungla, folosindu-se efecte speciale, care va vor impresiona cu siguranta. Calatoria prin jungla se va face in deplina siguranta, cu un trenulet care va trece prin rezervatii naturale şi habitate care reproduc mediul natural de la poalele muntilor Himalaya, Padurile din Asia de Sud-Est şi din subcontinentul Indian. Cazare la Hotel Orchid 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 07.04.2024: Singapore

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi şi alte activitati individuale sau posibilitatea de a vizita impreuna cu conducatorul de grup Gradinile Nationale - Gardens by the Bay (biletele de intrare se vor achita individual la fata locului). Acestea sunt renumite prin: Flower Dome, o sera uriaşa care reproduce climatul mediteranean rece-uscat al regiunilor din Africa de Sud, California, Spania şi Italia; Cloud Forest, care adaposteşte cea mai mare cascada de interior din lume şi OCBC Skyway, care ne va conduce la inaltimile gradinilor verticale Supertrees, de unde vom avea o panorama deosebita asupra oraşului Singapore de la o inaltime de 22 m. Dupa aceasta vizita veti putea participa la o excursie optionala in jurul insulei, tur cunoscut sub denumirea de Round Island Tour. Veti avea prilejul de a aprofunda istoria insulei, de a cunoaşte obiceiurile şi traditiile locuitorilor din satul Changi, de a vizita Barajul Chanji şi Memorialul de razboi Kranji, dedicat celor 20.000 de soldati care şi-au pierdut viata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial şi de a vizita cel mai mare templul budist din Singapore, Kong Meng San Phor Kark See Temple, cunoscut şi ca Bright Hill. Cazare la Hotel Orchid 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 08.04.2024: Singapore - Istanbul

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi şi alte activitati individuale. Camerele sunt disponibile pana la ora 12:00 (exista posibilitatea de a rezerva camera pentru "late check-out", contra cost, cu minim o luna inainte de inceperea circuitului). Pana la ora transferului catre aeroport veti avea posibilitatea de a vizita optional Insula Sentosa, o oaza de linişte şi atractii special precum: Butterfly Park, unde veti putea admira cei mai frumoşi fluturi pe care i-ati vazut vreodata, Insect Kingdom, cu peste 3.000 de specii dintre cele mai frumoase şi rare insecte, Underwater World, cel mai mare oceanarium tropical din Asia, care coboara spre fundul marii printr-un tunel acrilic transparent de 80 m lungime, in care traiesc peste 2.500 de vietati marine, printre care peste zece specii de rechini. Seara, transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 55 (23:30 / 05:35).

Ziua 13 / 09.04.2024: Istanbul - Bucureşti

Plecare spre Bucureşti cu zborul TK 1043 (07:00 / 08:15).

 

TARIF: 2890 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 675 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de maxim 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 160 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Istanbul - Bangkok şi Singapore - Istanbul - Bucuresti cu compania Turkish Airlines

- transport continental cu avionul pe ruta: Bangkok - Kuala Lumpur

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- 4 nopti de cazare in Bangkok la Hotel Montien Riverside 4* (sau similar 4*)

- 2 nopti de cazare in Kuala Lumpur la Hotel Ramada Suites by Wyndham Kuala Lumpur City Centre 4* (sau similar 4*)

- 1 noapte de cazare in Malacca la Hotel Swiss Garden 4* (sau similar 4*)

- 3 nopti de cazare in Singapore la Hotel Orchid 4* (sau similar 4*)

- mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri, 5 dejunuri şi 1 cina cu spectacol traditional in Kuala Lumpur

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- tururi de oraş cu ghizi locali in Bangkok, Kuala Lumpur, Putrajaya, Malacca şi Singapore

- vizitarea Palatului Regal (Grand Palace) din Bangkok

- plimbare pe Fluviul Chao Praya si pe canalele din Thonburi din Bangkok

- excursie din Bangkok la Piata Plutitoare Damnoen Saduak

- excursie din Bangkok la Tabara de Elefanti Taweechai şi rafting pe Raul Kwai Noi

- excursie de o zi din Bangkok la Ayuttaya cu retur pe un vas de croaziera, cu dejun inclus

- vizitarea Pesterilor Batu de langa Kuala Lumpur

- vizitarea Gradinii de Orhidee din cadrul Gradinii Botanice din Singapore

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxa de viza pentru Thailanda: 2200 bhati (aprox. 80 usd/pers.) se achita la fata locului (se obtine la sosirea pe aeroportul din Bangkok)

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacşişuri: 60 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera si la excursiile optionale)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local; tarifele de mai jos sunt valabile pentru un minim de 15 de participanti:

· Croaziera de seara cu cina traditionala şi muzica thailandeza pe Fluviul Chao Praya in Bangkok: aprox. 70 euro/pers.

  • Cina la Restaurantul Revolving Tower in Kuala Lumpur: aprox. 120 euro/pers.

· Night Safari in Gradina Zoologica din Singapore: aprox. 150 euro/pers.

· Round Island Tour: aprox. 150 euro/pers.

· Insula Sentosa din Singapore: aprox. 150 euro/pers.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei (nu se accepta paşapoarte temporare)

- 1 fotografie tip pasaport

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si CONDITIIle contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>